Ako ste zaljubljenik u prirodu, avanture i aktivan način života, Crna Gora je savršena destinacija za vaš sljedeći odmor. Crna Gora krije neke od najspektakularnijih pejzaža i pruža bezbroj mogućnosti za uzbudljive outdoor aktivnosti koje će zadovoljiti svaku avanturistički nastroje dušu.

Rafting na čuvenoj rijeci Tari 

Prema najnovijim podacima, rafting na Tari je najtraženija outdoor aktivnost među turistima u Crnoj Gori, sa prosječno oko 20 hiljada pretraga mjesečno na Guglu. S obzirom da je kanjon rijeke Tare proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom, nudi jedno od najuzbudljivijih iskustava raftinga na svijetu. 

Rafting na Tari najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori
Foto: Rafting kamp Modra Rijeka

Rafting niz divlju rijeku Taru kroz najdublji kanjon u Evropi ostavlja neizbrisiv utisak na svakog turiste.

Kampovanje i hajking u Crnoj Gori

Kampovanje i hiking za povezivanje s prirodom. Kampovanje i hiking se nalaze visoko na listi omiljenih aktivnosti turista u Crnoj Gori, sa oko 9000, odnosno 7250 mjesečnih pretraga. 

Planinski masivi Durmitora, Lovćena i Prokletija pružaju savršeno okruženje za kamperski život pod zvijezdama ili duge šetnje kroz netaknutu prirodu.

Najpopularnije outdoor aktivnosti za turiste u Crnoj Gori, zvanična statistika
Izvor: Rafting kamp Modra RIjeka

Ronjenje, zipline i kanjoning za doživljaj adrenalina 

Oni koji tragaju za jačim dozama adrenalina uživaju u ronenju (6270 mjesečnih pretraga), zipline-u (6170) i kanjoningu (6.000). Crnogorska obala krije mnoge podvodne ljepote, a najpoznatiji zipline se nalazi na Đurđevića Tari, dok se avanturističko spuštanje kroz kanjon Komarnice naziva “Nevidio”.

Ostale aktivnosti za aktivni turizam u Crnoj Gori 

Kajtsurfing na Velikoj plaži (2380 pretraga), vožnja kajaka (1.970), paraglajding (1960), jahanje (1380), biciklizam (850), penjanje (450), via ferrata (450), ribolov (430) i posmatranje ptica (50) samo su dio širokog spektra aktivnosti koje Crna Gora nudi svim željnim uzbuđenja i otkrivanja netaknute prirodne ljepote.

Crna Gora prepoznata kao destinacija za outdoor aktivnosti

Sa ovakvom raznolikošću i jedinstvenim mogućnostima za aktivni odmor i outdoor aktivnosti, ne čudi što Crna Gora postaje popularna destinacija za avanturiste iz cijelog svijeta. 

Njene planine, rijeke, kanjoni i obala pružaju savršenu pozornicu za sve one koji žele probuditi avanturistički duh i napuniti baterije u krilu netaknute prirode.

Povezano:

Similar Posts